Nog 88 nachtjes slapen tot Professional Imaging 2015!

Deze post is één van de posts die ik oorspronkelijk op Tumblr had gepubliceerd, maar nu verplaats naar WordPress. De inhoud kan daarom verouderd zijn.


Afgelopen september zijn Mark en ik voor het eerst in Keulen geweest. Nou geeft dat misschien een beetje een vertekend beeld, want alles wat wij van Keulen hebben gezien is de Photokina, de grootste fotografiebeurs ter wereld. Hallen vol exposanten, lezingen, hier en daar wedstrijden en tentoonstellingen. Maar de primaire reden om naar Photokina te gaan was toch omdat we graag de nieuwste ontwikkelingen op gebied van camera’s, printers, lenzen en fotografiegerelateerde accessoires zelf wilden uitproberen.

Hoewel steeds meer Nederlanders hun weg vinden naar Photokina, is deze tweejaarlijkse beurs nog niet voor alle fotografieliefhebbers even toegankelijk. Gelukkig heeft Nederland al jaren een kleiner nationaal initiatief: Professional Imaging. Op deze beurs, die aanvankelijk vooral gericht was op professionals maar ook echt de moeite waard is voor de enthousiaste amateur, kun je net als op Photokina de nieuwste camera’s en lenzen uitproberen, interessante lezingen volgen en fototentoonstellingen bekijken. En een leuke bonus: in tegenstelling tot de Photokina is Professional Imaging helemaal gratis (op parkeer- of reiskosten na). Je kunt je tickets online bestellen en het loont om dit op tijd te doen, want de beurs is steeds populairder en afgelopen jaren waren sommige dagen nog wel eens “vol”.

Wat moet je weten?
Locatie: De Loods in Nijkerk;
Wanneer: 28 tot en met 30 maart 2015, van 10:00 tot 17:00.
Kosten: gratis (voorregistreren op de website), wel parkeerkosten.
Website (voor tickets en meer info): http://www.professionalimaging.nl/